Pakuriteetä ja sinkkiä

Vastustuskyky on näin syksyisin kovilla. Tilasin Hyvinvoinnin Tavaratalosta hieman apua omalle vastustuskyvylleni. Kotiin on matkalla sinkkiä joka jo jokin aika sitten multa loppui ja paljon kehuttua pakuriteetä. Viimeisimmän niitin tälle ostopäätökselleni pakurista löi Cherry tuossa taannoin kirjoittamalla aiheesta blogissaan. Nyt tämä pakurijauhe on vielä tarjouksessakin.

X190.jpgX190%20%281%29.jpg

Kuvat: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Sinkistä sanotaan Hyvinvoinnin Tavaratalon sivuilla seuraavaa

Sinkki on tärkeä antioksidantti ja välttämätön kivennäisaineaine mm. kasvulle, immuunijärjestelmän toiminnalle ja ihon hyvinvoinnille. Sinkki myös edistää haavojen paranemista. Sinkki osallistuu hormonitoiminnan säätelyyn vaikuttaen mm. sukupuoli- ja kilpirauhashormoneihin sekä insuliinin tuotantoon. Sitä tarvitaan mm. testosteronin tuotantoon ja piilevä sinkin puute onkin hyvin yleistä yli 40-vuotiailla miehillä. Sinkki säätelee yli 300 entsyymin toimintaa ihmisen elimistössä ja sillä on lukuisia elintärkeitä vaikutuksia mm. aivoissa. Sinkki ohjaa lihaksen supistumiskykyä ja on välttämätön rasva-, hiilihydraatti- ja proteiiniaineenvaihdunnalle.

Sinkin puutetta voi aiheuttaa mm. imeytymishäiriöt (esim. vanhuksilla), runsas hikoilu, alkoholin käyttö, lääkitys sekä diabetes. Rauta, kalkki, magnesium ja kasvisten fytaatit vähentävät ravinnon sinkin imeytymistä ja biologista hyväksikäyttöä. Sinkin vajaus voi ilmetä monin tavoin: huono iho (akne), heikot kynnet ja hiukset, makuaistin häiriöt, infektioalttius, allergiataipumus, huono yleiskunto, ja sairastelualttius. Sinkin puutos voi hidastaa kasvua sekä aiheuttaa ruokahaluttomuutta.
Sinkkiä on eniten eläinkunnan tuotteissa, kuten lihassa, kalassa ja muissa meriruuissa, sisäelimissä (maksa, munuainen) sekä täysjyväviljassa. Aikuisen sinkin päivittäinen tarve on vähintään 15 mg.
Olen syönyt sinkkiä jo useita kuukausia ja sen käyttöä jatkan edelleen. Alun perin aloitin sinkin käytön silloin, kun etsin parannusta hiustenlähtöön. Nyt olen oppinut myös sen, että sinkki auttaa vahvistamaan vastustuskykyäkin. Jostain kuulin, että flunssan aikaan sinkkiä kannattaa käyttää ja olemassa olevan annoksen voi vaikka tuplata. Tosin säännöllisessä käytössä en suosittele ylittämään suositusmääriä.
Ja sitten siitä pakuriteestä, jonka tilasin. Kyseessä on siis tuo Puhdistamon Instant Pakurijauhe, joka sekoitetaan kuumaan veteen. Yhdestä purkista saa noin 60 kupillista pakuriteetä.

Puhdistamo Instant Pakurijauhe on käyttövalmis kuumavesiuute. Kun sekoitat uutejauhetta kuumaan veteen, saat heti miellyttävän makuisen pakuriteen. Valmis juoma vastaa 3 tuntia keitettyä pakuriteetä ja se sisältää runsaasti pakurin vaikuttavia ainesosia.

Valmistettu suomalaisesta pakurikäävästä.

Sekoita 1/2 tl pakurijauhetta kahviin, teehen tai kylmään / kuumaan veteen. Lisää hunajaa niin halutessasi.

Lisäksi pistin tilaukseen vielä CosMeryasta Kasvojen iholle talveksi -postauksessani miettimäni puhdistussienen kasvoille ja manteliöljyn. Vaikka kalliiksi nämä ei tulleet, niin onneksi alekoodilla sai vielä hieman helpotusta loppusummaan. 

Nyt kelpaa ehkä syksyä viettää eikä talven tuloakaan tarvitse stressata, kun on ihonhoitoon ja hyvinvointiin liittyviä tarvikevarastoja taas päivitetty. Muutoinhan taidan aika hyvin pärjätä jo olemassa olevilla kosmetiikkavarastoillani, vai mitä veikkaatte?! 😉 

 

Miten te varaudutte syksyyn ja talveen kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin osalta? Vai varaudutteko sen kummemmin?
Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *