CASA Blogit Suomen suosituin sisustusmedia! 2020-04-02T15:46:50Z https://casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://casablogit.fi/wp-content/uploads/2017/06/cropped-Näyttökuva-2017-06-05-kello-21.52.19-32x32.png Miia / Oma Koti Valkoinen <![CDATA[Sisustusvideo olohuoneesta ja keittiöstä]]> http://6.1501454612 2020-04-02T15:46:50Z 2020-04-02T15:28:34Z Kaupallinen yhteistyö: Muurame Oy Toiveiden torstai -postaussarjassa on luvassa tänään monien toivomaa materiaalia sisustusvideon muodossa. Videolta näette miltä meidän kotona nyt näyttää ja miten uusi Muurame-klaffipöytä istuu avokeittiö-olohuoneeseen. Muurame etukampanja -15% Sisusta sinäkin kotiisi viihtyisä työympäristö Muuramen modulaaristen kalusteiden avulla. Muuramen kampanja-alennus koskee valikoituja työpöytiä, kaappeja, laatikostoja ja lisäosia. Kampanjahinnat voimassa 14.4.2020 asti, tutustu valikoimaan ja […]

Artikkeli Sisustusvideo olohuoneesta ja keittiöstä julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Kaupallinen yhteistyö: Muurame Oy

Toiveiden torstai -postaussarjassa on luvassa tänään monien toivomaa materiaalia sisustusvideon muodossa. Videolta näette miltä meidän kotona nyt näyttää ja miten uusi Muurame-klaffipöytä istuu avokeittiö-olohuoneeseen.

Avokeittio kotitoimisto työpöytä Muurame Mup klaffipöytä olohuoneessa sisustusvideo Omakotivalkoinen

Muurame etukampanja -15%

Sisusta sinäkin kotiisi viihtyisä työympäristö Muuramen modulaaristen kalusteiden avulla. Muuramen kampanja-alennus koskee valikoituja työpöytiä, kaappeja, laatikostoja ja lisäosia. Kampanjahinnat voimassa 14.4.2020 asti, tutustu valikoimaan ja tilaa suoraan kotiovelle täältä:

► muurame.com ◀

Tunnelmallista torstaita kaikille!


Lue myös: ➤ Kotitoimisto – Työpöytä olohuoneeseen

Artikkeli Sisustusvideo olohuoneesta ja keittiöstä julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Miia / Oma Koti Valkoinen <![CDATA[ROIDMI – Tyylikäs & tehokas designimuri]]> http://6.1501454598 2020-03-31T18:02:05Z 2020-03-31T18:02:02Z Niinhän siinä sitten kävi että vuosia palvellut imurini sanoi sopimuksemme irti. Syy tosin on minun, sillä otin tietoisen riskin ja imuroin sillä remonttipölyjä. Uusi ROIDMI S1varsi-imurini on 6 muotoilupalkintoa ansainnut tyylikkään minimalistinen tehopakkaus, joka vie voiton sekä ulkomuodossa että tehossa edeltäjältään. ROIDMI – Tyylikäs designimuri Uudeksi imuriksi päädyin valitsemaan 6 muotoilupalkintoa ansiokkaasti saaneen johdottoman ROIDMI […]

Artikkeli ROIDMI – Tyylikäs & tehokas designimuri julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Niinhän siinä sitten kävi että vuosia palvellut imurini sanoi sopimuksemme irti. Syy tosin on minun, sillä otin tietoisen riskin ja imuroin sillä remonttipölyjä. Uusi ROIDMI S1varsi-imurini on 6 muotoilupalkintoa ansainnut tyylikkään minimalistinen tehopakkaus, joka vie voiton sekä ulkomuodossa että tehossa edeltäjältään.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen

ROIDMI – Tyylikäs designimuri

Uudeksi imuriksi päädyin valitsemaan 6 muotoilupalkintoa ansiokkaasti saaneen johdottoman ROIDMI S1 varsi-imurin, jonka pohjoismainen muotoilu viehättää silmää kovasti.

Kaunis valkoinen ROIDMI S1 -imuri painaa varsineen vain reilut 2kg ja se on yhtä näppärä käyttää kuin edeltäjänsä Dyson. Irroitettava pölysäiliö ja erillinen suodatin on helppo tyhjentää ja pestä puhtaaksi juoksevan veden alla. Mukaan tuli ylimääräisen HEPA-vaihtosuodattimen lisäksi vielä pieni suti, jolla suodattimen jokaisen rakosen saa putsattua huolella.

ROIDMI S1 -imurin digitaalinen ja hiiliharjaton moottori pyörii 100 000 / 1 min kierrosnopeudella ja sen HEPA-suodatin suodattaa ilmasta hiukkaset 99,97%:sti. Ostopäätökseni ei syntynyt pelkästään tyylikkään ulkomuodon vuoksi vaan viimeinen silaus oli suodattimen kyky suodattaa jopa 0,3 mikronin kokoiset allergeenit ja bakteerit – ROIDMI S1-mallin imurin sisällä on ikäänkuin pieni ilmanpuhdistin ja poistoilma on puhtaampaa kuin sisään menevä ilma.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Pyörivä patja- ja tekstiilisuutin puhdistaa tehokkaasti sohvat ja patjat.

Imuroinnin iloa

Imurin mukana tuli useita erilaisia suulakkeita. Patja- ja tekstiilisuulake tekee puhdasta jälkeä venyttämättä kangasta, mistä olen todella tyytyväinen. Sohvan olen tähän asti puhdistanut karvoista ja pölyistä teippirullaharjalla ja jatkossa tämä homma käy kätevästi imuroinnin yhteydessä patjasuulakkeen avulla. Patjasuutin imee mukaansa myös pölypunkit ja bakteerit, jotka etenkin sängyssä voivat olla riesa.

Pehmeä varsisuulake imee pölyt tehokkaasti ja naarmuttamatta herkkiä pintoja. Tällä olen imuroinut kaikki kodin tasot, valaisimet, patterit ja ikkunankarmitkin. Varsisuulaketta voi käyttää myös ilman pehmeää harjasosaa ja kapeakärkisenä se mahtuu pienempiikin kolosiin.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Monitoimisuuttimen pehmeät harjakset ovat hellävaraiset kaikilla pinnoilla.
Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Irroita pehmeä harjasosa varresta ja tee pikkutarkka imurointi kapeakärkisellä suuttimella.
Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Anti-tangle lattiasuulake imuroi ja kiillottaa lattian yhdellä kertaa.

Hyvästi ärsyttävät irtohiukset!

Hopeanharmaan hiilikuitutelan päähän kiinnitetty anti-tangle -lattiasuutin liukuu lattialla ja matolla kevyesti. Lattiasuulakkeen ainutlaatuisen tekniikan ansiosta hiukset ja karvat eivät kietoudu harjan ympärille, vaan päätyvät suorinta tietä säiliöön. Kuvista ehkä huomaattekin miten paljon hiuksia säilöstä löytyy, nämä samaiset karvat olisivat kiertyneet aikaisemman imurini pyöröharjaksiin ja vaikka olin aiemminkin tyytyväinen, on tämä ROIDMI ehdottomasti toiminnoiltaan kehittyneempi ja parempi.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen

ROIDMI S1 -imurin ulkomuodossa on hienovaraisia viitteitä Applen minimalistiseen muotomaailmaan. Kaikki ylimääräinen on riisuttu pois ja lopputuloksena on pelkistetty design, jonka sisällä piilee laadukkaat komponentit ja äärimmäisen hyvä teho. Lisäksi on mainittava, että aikaisempaan imuriini verrattuna äänitaso on todella paljon hiljaisempi ja tällä imurilla voi helposti huuveroida kerrostalossa vielä klo 22 jälkeenkin jos tarve vaatii. 🙂

* * *

Hienojakoista remonttipölyä ei koskaan saisi imuroida kotitalouskäyttöön tarkoitetuilla imureilla ja minäkin enimmät kyllä keräsin rikkahaljalla ja kosteilla liinoilla pois pinnoilta, mutta se ei riittänyt. Älkää siis tehkö samaa virhettä kuin minä, jos ette halua lähteä imurikaupoille. 😀 Nyt kun olen jokusen hetken ehtinyt jo imuroimaan ROIDMI -imurillani, en voi enää sanoa katuvanikaan. Älkää kuitenkaan tehkö niin kuin minä tein, jos haluatte olla fiksuja. 😀

Ihanaa iltaa kaikille!

Artikkeli ROIDMI – Tyylikäs & tehokas designimuri julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Hyperemeesi- Vaikea raskauspahoinvointi]]> http://18.1501105235 2020-03-31T14:10:21Z 2020-03-31T14:10:16Z Hyperemeesi Mikä hyperemeesi on? Vaikea raskauspahoinvointi (hyperemesis gravidarum), joka vaatii useimmiten sairaalahoitoa. Siitä kärsii Suomessa runsas 1 % odottajista. Hyperemeesipotilaat menettävät painoaan alkuraskauden aikana jopa 5–10 prosenttia. Hyperemeesi uusiutuu noin 80 prosentin todennäköisyydellä. Hyperemeesistä kärsivä oksentaa jopa kymmeniä kertoja päivässä, pahimmillaan koko raskauden ajan. Näin kuvaillaan yle.fi sivuilla hyperemeesiä. Oma raskauspahoinvointi Nyt kerron teille omasta […]

Artikkeli Hyperemeesi- Vaikea raskauspahoinvointi julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Hyperemeesi

Mikä hyperemeesi on? Vaikea raskauspahoinvointi (hyperemesis gravidarum), joka vaatii useimmiten sairaalahoitoa. Siitä kärsii Suomessa runsas 1 % odottajista. Hyperemeesipotilaat menettävät painoaan alkuraskauden aikana jopa 5–10 prosenttia. Hyperemeesi uusiutuu noin 80 prosentin todennäköisyydellä. Hyperemeesistä kärsivä oksentaa jopa kymmeniä kertoja päivässä, pahimmillaan koko raskauden ajan. Näin kuvaillaan yle.fi sivuilla hyperemeesiä.

Oma raskauspahoinvointi

Nyt kerron teille omasta kokemuksesta mitä tämä sairaus on. Lupasinkin aiemmin, että kerron hyperemeesistä omassa postauksessa, kun paljastin teille että meille tulee kesällä vauva. (Jos et pysty lukemaan oksentamisesta, piikeistä yms. niin postaus kannattaa jättää välistä.) Raskauspahoinvointi minulla alkoi siis jo ennenkuin tein testin. Siitä tiesin, että olen raskaana koska aiemmista raskauksista on ollut ihan sama olo. Viime raskaudessa oksensin jo ennen raskaustestin tekemistä. Tuli todella paha olo, hajut ällötti (kahvin juonti loppui kuin seinään), väsymys iski ja oksennus oli koko ajan tulossa kurkun suulla.

Makaan kylpyhuoneen lattialla mahdollisimman lähellä pönttöä. Välillä käyn juomassa pienen määrän nestettä, vaikka tiedän että sekin tulee kohta ulos. Juoksen takaisin kylppäriin. Yölläkin on paha olla. Aamupahoinvoinnista ei voi kohdallani puhua, koska tämä raskauspahoinvointi on läsnä 24/7. En muista milloin viimeksi olen nukkunut yön putkeen heräämättä. Saatan valvoa viisikin tuntia yöllä ja sitten aamuyöstä saan ehkä unen uudestaan. Päivällä nukun pieniä pätkiä. Ruokaa yritän syödä pieniä määriä, mutta kaikki tulee ulos. Oksentaminen tekee jo kipeääkin. Ruokatorvi ja kylkiluut ovat koetuksella, vatsaan sattuu jatkuva yökkääminen. Hampaat ovat vaurioituneet rajusta oksentelusta. Hammaslääkäri kertoo, että kiilteet on lähtenyt ja vaurioita näkyy hampaiden pinnalla. Oksennan lopuksi sappinesteet ulos ja senkin jälkeen vielä oksetuttaa, vaikkei mitään enää tulekaan ulos. Naama punaisena, vedet silmistä valuen on vain kaksi ajatusta. Milloin tämä olo loppuu ja onhan vauvalla kaikki hyvin?

Vauvalla on kaikki hyvin ❤ Joka kerralla kun ultrataan. Suurin huoli minulla on ollut vauvasta, niinkuin jokaisella äidillä. Pieni kasvaa niinkuin pitääkin ja sydämen sykkeet kuuluvat napakkaasti.

Nesteytys

Lääkäri laittaa minut tiputukseen kuivumisen takia. Ikinä en ole piikkejä pelännyt, mutta kun kanyylia yritetään molempiin käsiin seitsemänkin kertaa putkeen, niin se alkaa tekemään pahaa. Loppuajasta suonet menevät piiloon jo pelkästä ajatuksesta. Ne ovat muutenkin kuivumisen takia hankalasti löydettävissä, toista tuntia saattaa mennä suonien etsimiseen.

Henkisesti rankkaa

Neuvolassa kysyvät montako kertaa olen oksentanut. Enhän minä niitä enää laskenut, vuorokauden aikana kymmeniä kertoja. Yhdessä välissä sain mandariinista imemät nesteet pysymään sisällä hetken aikaa, joten edes jotain vitamiinia sain kroppaani. Neuvolasta sain riittävästi tukea ja he ottivatkin asian heti alusta asti vakavasti. Meidän neuvolatäti ja -lääkäri ovat ihania ihmisiä. Minulle ehdotettiin myös terapeuttia haluaisinko mennä juttelemaan tilanteestani. “Tiedän miten vaikeaa tämä on sinulle niin fyysisesti ja etenkin henkisesti.” Silloin purskahdin itkuun eikä siitä tullut loppua. Muistan kun vastasin, että haluan vain tämän olon loppuvan. Keskusteluapua en halunnut, koska en kokenut, että siitä olisi minulle hyötyä. Tiesin, ettei tässä ole mitään hätää kunhan vain oksentaminen loppuisi. Kroppa oli lopussa ja mieli maassa pahoinvoinnin ja oksentamisen vuoksi.

Mulla oli oma peti olohuoneen lattialla kuukausia. Siinä vierähtikin koko viime talvi. Kerroinkin aiemmassa postauksessa, että omaehtoinen karanteeni riskiryhmään kuuluvana ei tunnu enää missään, kun olen ollut jo niin kauan kotona. Vietin omat synttäritkin patjalla. Muistan kun äiti ja appivanhemmat kävivät onnittelemassa sinä päivänä. Minä patjalla ja vieraat sohvalla. Pullat sun muut herkut ostettiin valmiina. Tuosta mun esikoisesta on ollut niin suuri apu näinä kuukausina, etten tiedä miten voin koskaan kiittää häntä tarpeeksi ❤ Hän on tuonut juotavaa ja syötävää patjalle, hakenut minulle pompulaa, että olen saanut hiukset kiinni oksentamisen ajaksi, huolehtinut meidän eläimistä, siivonnut kotia ja tehnyt ruokaa silloin kun mies on ollut viikon työreissuilla. Ei se miehenkään osuus helppo ole ollut näinä kuukausina, kun olen sairastanut. Vapaaviikot kotona ovat muuttaneet muotoaan, ihan voisi kutsua työviikoiksi näitäkin.

Pahin vaihe kesti yli neljä kuukautta. Neuvoja minulle ei ole montaa antaa samassa tilanteessa olevalle, tähän kun ei apukeinoja ole. Mutta minulla ainakin oloa hieman helpotti nesteytys. Huomasin, että kun sain natriumkloridin lisäksi myös glukoosia suoraan suoneen, niin se auttoi paremmin pahoinvointiin kuin pelkkä natriumkloridi. Tai ei se pahaan oloon auttanut, vaan siihen ettei tarvinnut enää niin tiheään oksentaa. Itsellä olo alkoi helpottaa viikolla 20. Vieläkin pahoinvointi ja oksennus tulee satunnaisesti, kuten eilen illalla, mutta tämän kanssa jo pärjää. Paino on nyt vasta noussut siihen, mitä se oli ennen raskautta. Olen ollut sairaslomalla jo pitkään ja sairasloma jatkuu äitiysloman alkuun asti. Selkävaivat alkoivat pari kuukautta sitten. Alaselkä on kuin tulessa, jos käyn pienen kävelylenkin tai yritän siivota. Silti yritän pitää itseni liikkeessä joka päivä, edes vähäsen. Postinhakukin on ihan jees, kun sen jaksaisi joka päivä tehdä.

Tsempit raskauspahoinvoinnista kärsiville

Tästä tulikin pidempi postaus mitä olin ajatellut. Itse löysin aika vähän tietoa hyperemeesistä, kun aloin asiaa googlettamaan. Se tuli hieman yllätyksenä miten vähän asiasta on kirjoitettu. Lopuksi haluan kuitenkin todeta, että tästä kaikesta kärsimyksestä huolimatta näiden kuukausien aikana seuraa kuitenkin jotain niin hyvää ja rakasta, kun meidän pieni syntyy kesällä ❤ Uskon, että unohdan oksentamiset ja kivut, kun saan pikkuisen ensimmäisen kerran syliini. Sinulle, joka kärsit vakavasta raskauspahoinvoinnista, haluan sanoa, että ymmärrän täysin mitä koet tällä hetkellä. Vaikka useasti päivän aikaan tuntuu ettet jaksa enää, niin sinä selviät siitä ❤ Itse jaksoin sen avulla, kun tiesin että vauvalla on kaikki hyvin. Tämän kokemuksen jälkeen tulevat yöheräämiset eivät tunnu enää miltään. Haluan lähettää valtavasti tsemppiä ja voimia kaikille samassa tilanteessa oleville!

Artikkeli Hyperemeesi- Vaikea raskauspahoinvointi julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Irina / White & Fresh <![CDATA[Loppuneet kosmetiikkatuotteet: tammikuu-maaliskuu 2020]]> http://24.1501453276 2020-03-30T16:08:42Z 2020-03-30T16:08:32Z * Tähdellä merkityt tuotteet saatu PR-näytteinä Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana kosmetiikkatuotteita loppui yhteensä kahdeksan, joista yksi oli matkakokoinen. The Body Shop Vitamin E Moisture-Protect Emulsion SPF 30 PA+++ – Tämä kehuttu päivävoide oli koostumukseltaan ohut, mutta ei liru ja levittyi kivasti. Plussaa ehdottomasti suojakertoimesta. Ihan ok, toimiva ja voisin käyttää jatkossakin, jos saisin. Saattaisin jopa […]

Artikkeli Loppuneet kosmetiikkatuotteet: tammikuu-maaliskuu 2020 julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
* Tähdellä merkityt tuotteet saatu PR-näytteinä

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana kosmetiikkatuotteita loppui yhteensä kahdeksan, joista yksi oli matkakokoinen.

The Body Shop Vitamin E Moisture-Protect Emulsion SPF 30 PA+++ – Tämä kehuttu päivävoide oli koostumukseltaan ohut, mutta ei liru ja levittyi kivasti. Plussaa ehdottomasti suojakertoimesta. Ihan ok, toimiva ja voisin käyttää jatkossakin, jos saisin. Saattaisin jopa ostaa uudelleen vielä testiin. Ei sillä tavoin kuitenkaan erikoinen, että olisi esimerkiksi luottotuotteeksi tullut.

Lush Rehab-shampoo – Tämä oli jo toinen pullollinen, jonka käytin. Oma herkkä päänahkani on tästä pitänyt. Tykkään ja saatan ostaa myös jatkossa!

Organic Shop Avocado & Honey Hair Mask – Tuhti hiusnaamio, joka on ohuelle tukalle ehkä liikaa. Ostin tämän alun perin siksi, että sitä saisi mennä hieman päänahkaankin (kuiva, herkkä) eli tietoisena tämän tuhtiudesta ja käytin tätä lopulta silloin, kun edessä oli kotipäiviä eikä haitannut vaikka tukka näytti hieman raskaalta. Tykkäsin ajatuksesta, että tämä hoitaa hiuksiani, mutta ei tästä suosikia tullut, joten en ajatellut ostaa jatkossa.

Nivea Soft Moisturizing Cream Face & Body & Hands -kosteusvoide – Ihana Nivea! Jotenkin niin perinteinen ja todellakin kosteuttava. Omaan nenään tuttu Nivea-tuoksu on kuitenkin aika voimakas, joten tällä ei kannata rasvailla vaikkapa juuri ennen kuntosalille lähtöä. Mutta kyllä, voin ostaa jatkossakin.

Yotuel Pharma -hammastahna (matkakoko)* – Yotuelin hammastahnat ovat todella hyviä. Saatan jopa toistaa itseäni. Taas. Nyt käytössä PR-näytteenä saatu matkakokoinen pienempi tuubi Yotuel Pharma tahnaa, joka poistaa tummentumia. Luottohammastahnani on Yotuelin All-In-One Wintergreen -tahna. Käytän oikein mielelläni molempia, mutta suosikiksi Pharma ei aivan yllä.

Erisan antiperspirantti – Tämä jo aiemmin hyväksi antiperspirantiksi todettu hajusteeton ja alkoholiton Erisan on semmoinen, jota varmasti ostan jatkossakin. Kokeilin tuossa välissä Neutralin anperspiranttia, mutta se ei valitettavasti toiminut. Palasin siis Erisaniin.

Lush Honey I Washed My Hair -shampoopala* – Tämä oli toinen Lushin palashampoo, jonka käytin. Jos ei SLS:n käyttö häiritse, niin tässä on helposti vaahtoava ja hyvin pesevä shampoo, joka käytössäni riitti noin viisi kuukautta. Voin käyttää jatkossakin ja saatanpa jopa ostaakin!

Beauty Garden kamomillasaippua – Käsisaippuaksi I love me -messuilta ostamani kamomillasaippua (ranskalaista luomukosmetiikkaa) toimi hyvin. Saippuan pinta oli karhea, sillä siinä on kuivattua kamomillaa, mutta käsissä hieroen ei haitannut. Sopii koko vartalolle, vissiin myös kasvoillekin.

Onko näistä tuotteista sinulle mikään tuttu? 🙂

Artikkeli Loppuneet kosmetiikkatuotteet: tammikuu-maaliskuu 2020 julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Harmoninen kylpyhuone]]> http://4.1501060487 2020-03-30T06:11:49Z 2020-03-30T06:11:32Z Pitkän ja kivisen tien jälkeen meidän saunaosasto on valmis ja toistaiseksi toimii ainoana kylpyhuoneena, sillä yläkerran kylpyhuoneet on vielä pahasti kesken. Muistatteko kirjoituksen saunasuunnitelmista (click!) tai pieleen menneistä omista valinnoista (click!)? Saunasta tuli kauniimpi kun osasin kuvitellakaan ja upeampi kuin 3d-luonnokseni antoivat ymmärtää. Pieleen menneistä valinnoistakin on toivuttu ja hieman uskalsin toivoakin, että kunhan saamme […]

Artikkeli Harmoninen kylpyhuone julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>

Pitkän ja kivisen tien jälkeen meidän saunaosasto on valmis ja toistaiseksi toimii ainoana kylpyhuoneena, sillä yläkerran kylpyhuoneet on vielä pahasti kesken.

Muistatteko kirjoituksen saunasuunnitelmista (click!) tai pieleen menneistä omista valinnoista (click!)? Saunasta tuli kauniimpi kun osasin kuvitellakaan ja upeampi kuin 3d-luonnokseni antoivat ymmärtää. Pieleen menneistä valinnoistakin on toivuttu ja hieman uskalsin toivoakin, että kunhan saamme suihkut paikoilleen, muuttuu tilan ilme täysin.

Jaoin viime viikolla eräässä Facebookin sisustusryhmässä kuvan meidän kylpyhuoneesta ja oli ihana kuulla, miten toiset nimenomaan kokivat saippuakoteloinnin mustat listat hyvänä ratkaisuna ja sainkin muutaman ihanan kommentin, joissa saippuakotelointeja verrattiin tauluihin.

Meidän mattamustat seinän sisään upotetut sadesuihkut ovat Tapwellin valikoimasta ja kuten kaikki meidän vesikalusteet, myös nämä on LVI-verkkokaupasta. LVI-verkkokaupasta saatu palvelu on ollut alusta saakka aivan ensiluokkaista ja vaikka heillä onkin verkkokauppa, on ollut miellyttävää saada puida asioita henkilökohtaisesti heidän kanssaan ja miettiä ratkaisuja mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Saunaosaston suihkut ovat siis Tapwellin BOX7268 Upotettavat kattosuihkut (click!) ja vaikka itsekin mietin miten nämä mattamustat suihkut mahtavat toimia käytännössä, keräävätkö kalkkia tai naarmuuntuuko pinta herkästi, niin ainakin vielä ne näyttävät yhtä upeilta kuin uutena.

Kotimme kaikki laatat on italialaisen Unicom Starkerin valikoimasta ja tämä kylpyhuoneen laatta on nimeltään Seamless, koossa 80x80cm. Tässä laatassa on hyvä pito eikä se tunnu pesuhuoneessa liukkaalta, pinta on hieman eläväinen. Sama laatta jatkuu meillä listattomasti kodinhoitohuoneeseen, eteiseen, keittiöön ja vierasvessaan.

Kirjoitan oman kirjoituksen saunasta, sillä siitä on myös kyselty paljon yksityiskohtia, joten koen helpommaksi jakaa sen omaksi kirjoituksekseen. Mitä tykkäätte meidän pesuhuoneesta, onko onnistunut toteutus?

Artikkeli Harmoninen kylpyhuone julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Miia / Oma Koti Valkoinen <![CDATA[Kotitoimisto – Sisustus & klaffipöytä olohuoneeseen]]> http://6.1501454547 2020-03-29T15:09:07Z 2020-03-29T14:44:53Z Kaupallinen yhteistyö: Muurame Oy Kotitoimisto on uuden arjen luksusta! Erillistä työhuonetta ei meidän kotiin ole mahdollista tilanpuutteen takia tehdä ja ruokapöytä onkin jo vuosia toimittanut työpöydän virkaa. Nyt asiaan on tullut parannus ja olohuoneesta löytyy viimein kunnollinen työpöytä, joka sopii sisustukseen kuin nenä päähän! ♥︎ Sisustuksellinen kotitoimisto Olen tehnyt etätöitä kotikonttoristani käsin jo vuosia ja […]

Artikkeli Kotitoimisto – Sisustus & klaffipöytä olohuoneeseen julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Kaupallinen yhteistyö: Muurame Oy

Kotitoimisto on uuden arjen luksusta! Erillistä työhuonetta ei meidän kotiin ole mahdollista tilanpuutteen takia tehdä ja ruokapöytä onkin jo vuosia toimittanut työpöydän virkaa. Nyt asiaan on tullut parannus ja olohuoneesta löytyy viimein kunnollinen työpöytä, joka sopii sisustukseen kuin nenä päähän! ♥

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

Sisustuksellinen kotitoimisto

Olen tehnyt etätöitä kotikonttoristani käsin jo vuosia ja aikomuksena oli siirtyä maaliskuun lopussa ihan oikeaan kodin ulkopuoliseen toimistoon työskentelemään, mutta se suunnitelma vesittyi. Toimitilan uunituore vuokrasopimus on tällä viikolla purettu ja etätyöt kotoa käsin jatkuvat vanhaan tapaan kuten tähänkin asti.

Ruokapöydän ääressä työskentely ei enää houkutellut ja ratkaisu asiaan löytyi yhteistyökumppanini Muuramen klaffipöydästä, joka sointuu meidän sisustukseen täydellisesti. Parasta on kuitenkin se, että klaffipöytä piilottaa työtarvikkeet ja tietokoneet sisäänsä, jolloin ne eivät ole muistuttamassa töistä työajan ulkopuolella – voiko tämän parempaa ratkaisua ollakaan!

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

Klaffipöytä – Työpiste piilossa

Kotona työskentelyssä on monta hyvää puolta, joista itselleni tärkeimmät ovat työrauha ja asukoodin rentous. Tärkein työkaluni on tietokone ja tietysti myös nettiyhteys, eikä etätyön tekeminen onnistuisi ilman niitä. Viihtyisä ja ergonominen kotitoimisto on monen asian yhtälö, jossa työnteko maittaa – nopea netti ja laadukkaat kalusteet ovat kaiken A ja O.

Muuramen Mup-sarjaan kuuluva klaffipöytämoduuli piilottaa työvälineet silloin kun niitä ei tarvita ja pöydän alla olevassa laatikostossa on runsaasti säilytystilaa kaikille muillekin työhön liittyville papereille ja tarvikkeille kameranjalustaa ja studiovalaisimia myöten.

Lue lisää Muurame Mup klaffipöydästä täällä: ➤ muurame-com/klaffipöytäkokonaisuus

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

Työpöytä olohuoneessa

Monet muutkin ovat nyt siirtyneet tekemään etätöitä oman kodin suojaan ja on ollut mielenkiintoista seurailla millaisia työpisteitä esimerkiksi ystäväni ovat koteihinsa sisustaneet. Harvalla on ylimääräisiä neliöitä irroitettavaksi ja työpöytä löytyykin monesta kodista olo- tai makuuhuoneesta. Minulta on aikaisemminkin kyselty vinkkejä tyylikkään työpisteen sisustukseen ja nykytilanteen myötä aihe on ajankohtaisempi kuin koskaan!

Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että työtarvikkeet olisi hyvä saada päivän päätteeksi jollakin konstilla jemmattua, erityisesti olohuoneissa, joissa on tarkoitus voida myös rentoutua yksin, kaksin ja koko perheen kesken. Työpöydän voi sijoittaa esimerkiksi huoneen nurkkaan ja kattoon kiinnitetyn verhokiskon ja verhojen avulla rajata katseelta piiloon. Vielä parempi vaihtoehto on mielestäni klaffipöytä, joka naamioituu tavanomaiseksi kaapiksi pöytälevyn ollessa kiinni. Klaffipöytä sopii myös makuuhuoneeseen ja säilyttää tilassa rauhallisen tunnelman.

Panosta kotimaiseen – Tilaa Muuramen klaffipöytäkokonaisuus etuhintaan täältä: muurame.com/klaffipoyta

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

4 vinkkiä etätyöhön

1. Pidä työpöytä siistinä. On kivempi aloittaa uusi päivä puhtaalta pöydältä ja siksi kannattaakin jokaisen työpäivän päätteeksi kerätä paperit pinoon ja laittaa muutkin työtarvikkeet paikoilleen.

2. Tauota työnteko. Kotona työskennellessä kannattaa pitää kiinni totutuista kahvi- ja ruokatauoista, jotka rytmittävät päivää. Luovassa työssä ei tietenkään kannata kellontarkasti omaa tekemistä tauottaa, jottei hyvä flow katkea. Jaloittelu tekee kuitenkin aina hyvää ja itse nousen vähintään tunnin välein pystyyn jottei selkä mene jumiin.

3. Yritä pitää kiinni työajasta. Etätöiden sudenkuoppa on se että päivät venyvät liian pitkiksi, etenkin jos huomio pääsee herpaantumaan ja tekeminen katkeaa esimerkiksi pyykinpesuun tai imurointiin. Helposti saattaa nimittäin ajatella että äkkiäkös sitä tyhjentää ja täyttää vaikkapa astianpesukoneen kesken työpäivän, mutta tätä suosittelen välttämään. Työn tehokkuus ja fokus katoaa, ja arkiaskareita alkaa kertyä viikko viikolta enemmän, mikä siirtää työtehtäviä myöhemmäksi ja myöhemmäksi… ja kohta huomaat että olet ”töissä” joka päivä klo 8-20.

4. Panosta työergonomiaan! Työpöytä ja mukava tuoli saavat työn maistumaan makeammalta. Silityslaudan tai pahvilaatikon päällä läppäröidessä saa olla jatkuvasti korjaamassa asentoa ja pahimmillaan viritelmä keikkaa nurin rikkoen jotakin. Myöskään sohvaa tai nojatuolia ei kannata yhtäjaksoisesti pitkään käyttää työpisteenä, se kostautuu takuuvarmasti lannerangan ja selän alueen jumina ennemmin tai myöhemmin. Ruokapöydänkään ääressä en suosittele pitkään operoimaan töiden parissa, sillä perusarki olisi hyvä eriyttää mahdollisuuksien mukaan työstä vapaaksi ihan jo psykologisista syistä. Perheen kanssa ruokaillessa ei ole kiva vatvoa työjuttuja ja hyvin nopeasti alkaa tuntua siltä että on jatkuvasti töissä. Rakenna siis itsellesi pieni työpiste esimerkiksi olohuoneen nurkkaan, jotta saat tilan rajattua.

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

Kotitoimisto – Muurame etukampanja -15%

Luo sinäkin kotiisi viihtyisä työympäristö Muuramen modulaaristen kalusteiden avulla. Muuramen etukampanjaan kuuluu runsaasti erilaisia toisiinsa yhdisteltäviä moduuleja, kuten tämä Mup-klaffipöytäkokonaisuus ja tytön huoneesta löytyvä Iso-TuplaMup -laatikosto sokkeleineen.

Kotitoimiston kampanja-alennus koskee valikoituja työpöytiä, kaappeja, laatikostoja ja lisäosia, ja Muuramen oman verkkokaupan lisäksi etuhinnat löydät myös Vepsäläisen sekä muiden jälleenmyyjien verkostoista kautta maan. Kampanjahinnat voimassa 14.4.2020 asti, katso etuvalikoima täältä:

► muurame.com ◀

Ihanaa iltaa ja inspiroivaa uutta viikkoa kaikille!

Lue myös: Kotitoimiston sisustusvinkit

Artikkeli Kotitoimisto – Sisustus & klaffipöytä olohuoneeseen julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Pia / Mansikkapaikasta Vasemmalle <![CDATA[Miten sujuu?]]> http://16.1501070105 2020-03-29T07:57:06Z 2020-03-29T07:56:47Z Meillä on jo noin kaksi ja puoli viikkoa takana eristäytymistä. Arki rullaa pojan koulun, omien töiden ja taaperon tuhojen parissa. Flunssa on jyllännyt myös perheessä ja se on pitänyt vielä tiukemmin kotona -varatut terveystarkastukset on pistänyt siirtää ja potilaat eivät ole ulkoilemaan päässeet. Kotona on koitettu puuhailla lasten kanssa kaikenlaista. Viimeisimpänä raivattiin kuisti ja tehtiin […]

Artikkeli Miten sujuu? julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Meillä on jo noin kaksi ja puoli viikkoa takana eristäytymistä. Arki rullaa pojan koulun, omien töiden ja taaperon tuhojen parissa. Flunssa on jyllännyt myös perheessä ja se on pitänyt vielä tiukemmin kotona -varatut terveystarkastukset on pistänyt siirtää ja potilaat eivät ole ulkoilemaan päässeet. Kotona on koitettu puuhailla lasten kanssa kaikenlaista. Viimeisimpänä raivattiin kuisti ja tehtiin siitä majahuone. K on nukkunut viikon vierashuoneeseessa -vaihtelua kai sekin.

Kuvissa korona-arki näyttää aika seesteiseltä mutta myönnän ettei se sitä ole. Hermoja kiristävää ja tylsää. Ja tietenkin myös huolta läheisistä ja siitä miten arki tästä lähtee joskus pyörimään taas. Mutta päivä kerrallaan.

Artikkeli Miten sujuu? julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Satu / Rauharentola <![CDATA[Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa]]> http://9.1501241082 2020-03-29T09:00:53Z 2020-03-29T09:00:53Z Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa, ota säilytystilaksi myös ovi asettamalla siihen seinäristikko. Kun tilaa on vähän täytyy olla ratkaisuissaan luova, jotta kaikki mahdollinen käytössä oleva tila tulee hyödynnettyä. Olen itse joutunut tekemään “muutamia” juttuja maksimoidakseni meidän kotimme käyttämättömät pisteet ja ajattelin jakaa mm. tämän idean teidän kanssanne. Ehkä myös juuri sinä tuskailet samojen asioiden parissa, joten […]

Artikkeli Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa, ota säilytystilaksi myös ovi asettamalla siihen seinäristikko.

Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa

Kun tilaa on vähän täytyy olla ratkaisuissaan luova, jotta kaikki mahdollinen käytössä oleva tila tulee hyödynnettyä.

Olen itse joutunut tekemään “muutamia” juttuja maksimoidakseni meidän kotimme käyttämättömät pisteet ja ajattelin jakaa mm. tämän idean teidän kanssanne. Ehkä myös juuri sinä tuskailet samojen asioiden parissa, joten tästä saattaa olla hyvinkin apua.

Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa

Kaappien ovet jos mitkä ovat varsinaista hukkatilaa, joten miksei hyödyntää niitä mm. siivouskaapissa. Kiinnitä oven sisäpuolelle seinäristikko mielellään hiukan irti oven pinnasta. Parhaiten se onnistuu ripustamalla ristikko koukkujen varaan mutta voi myös hyvin käyttää pitkiä ruuveja.

Ripusta ristikkoon roikkuvia siivousvälineitä, kuten harjoja, pölyhuiskia, lastoja ja liinoja. Voit halutessasi käyttää apunasi myös S-koukkuja ja klipsejä.

Meillä siivouskaappiristikon virkaa toimittaa Laa Laa Living:n kuusiristikko, joka sopii mittojensa puolesta kapean kaapin oveen. Olen ajatellut hankkia siihen lisävarusteeksi pienen hyllyn, johon sujahtaisi kätevästi vaikkapa pala sappisaippuaa.

Maksmoi tila pienessä siivouskaapissa

Millaisia piententilojen säilytys- tai varastointivinkkejä sinulta löytyy? Kerro ihmessä oma vinkkisi kommenttikentässä.

Lue myös: Lastenhuoneen detox

Artikkeli Maksimoi tila pienessä siivouskaapissa julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Miia / Oma Koti Valkoinen <![CDATA[Kaunis sisustus – Parhaat sisustusvinkit]]> http://6.1501454525 2020-03-27T09:02:53Z 2020-03-27T09:02:39Z Kaupallinen yhteistyö: POF Group Oy / Giitu.fi Kaunis sisustus on harmoninen ja asujansa näköinen! POF (Piece Of Furniture) on sisustusalan ammattilaisista koostuva yritys, joka tarjoaa aitoja kohtaamisia oman unelmakodin ostamisen ja viimeistelyn merkeissä. Heidän täyden palvelun konseptiinsa kuuluu myös GIITU.fi -sisustusverkkokauppa, jonka kattava tuotekokoelma koostuu tarkasti valikoiduista ja toisiinsa sointuvista sisustustuotteista. Sisustin siskoni olohuoneen verkkokaupan valikoimaa […]

Artikkeli Kaunis sisustus – Parhaat sisustusvinkit julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
Kaupallinen yhteistyö: POF Group Oy / Giitu.fi

Kaunis sisustus on harmoninen ja asujansa näköinen! POF (Piece Of Furniture) on sisustusalan ammattilaisista koostuva yritys, joka tarjoaa aitoja kohtaamisia oman unelmakodin ostamisen ja viimeistelyn merkeissä. Heidän täyden palvelun konseptiinsa kuuluu myös GIITU.fi -sisustusverkkokauppa, jonka kattava tuotekokoelma koostuu tarkasti valikoiduista ja toisiinsa sointuvista sisustustuotteista. Sisustin siskoni olohuoneen verkkokaupan valikoimaa hyödyntäen ja POF:n sivuilta löytyykin nyt koonti aiheeseen liittyen. ♥

Kaunis sisustus POF Giitu.fi sisustussuunnittelu sisustusverkkokauppa Omakotivalkoinen

Täyden palvelun sisustusverkkokauppa

GIITU.fi -verkkokaupan sisustustuotteiden valikoima kasvaa tasaiseen tahtiin ja ammattilaisten tarkoin valikoiman tuotekokoelman punaisena lankana on toisiinsa sointuvien tuotteiden helppo yhdistely.

Valikoimasta löytyy aivan ihania tuotteita, joista omia suosikkejani ovat mm. Haag-valaisinsarja sekä Trip-lattiavalaisin. Verkkokaupan kategoriat on jaettu kätevästi huoneittain, mikä helpottaa kokonaisuuksien hahmottamista ja kauniin sisustuksen rakentamista.

GIITU.fi -verkkokaupan tilaukset toimitetaan normaaliin tapaan THL:n ja valtion ohjeistuksia noudattaen. Tutustu sisustusverkkokaupan monipuoliseen valikoimaan, keväisiin uutuustuotteisiin ja ajankohtaisiin etuihin täällä:

► giitu.fi ◀

Kaunis sisustus POF Giitu.fi sisustussuunnittelu sisustusverkkokauppa Omakotivalkoinen

Kaunis sisustus siskon olohuoneeseen

Luonnonläheiset sävyt kuten beige, hiekka ja savi ovat pehmeitä ja rauhoittavia. Ne tekevät vaaleasta kodista kotoisan ja kutsuvan, tanskalaiseen tapaan hyggemäisen. Kevään sisustustrendeissä vaaleat luonnonsävyt ovat erityisen suosittuja ja nyt jos koskaan on kodin viihtyvyydellä väliä. Monilla olohuone on juurikin se tila, missä kokoonnutaan koko perheen kesken, eikä siskoni ole poikkeus.

POF Groupin kanssa toteutimme yhteistyönä siskoni olohuoneeseen kauniin sisustuksen ja parhaat sisustusvinkit sekä suosikkituotteeni aiheen tiimoilta löydät nyt POF:n blogista, käy lukemassa ja inspiroitumassa täällä:

POF.fi/sisustusvinkit ◀

Inspiroivaa viikonloppua kaikille!

Lue myös: ➤ Unelmakoti kaupungin sykkeessä

Artikkeli Kaunis sisustus – Parhaat sisustusvinkit julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Tekemistä lapsille]]> http://18.1501105221 2020-03-26T19:17:37Z 2020-03-26T18:02:30Z Kiitos ihanat onnitteluista vauvauutisiin niin Instagramissa kuin täällä bloginkin puolella ❤️ Meillä arki sujuu ihan hyvin, vaikka onhan tämä aika vaikeaa ja haastavaa aikaa. Justiin neuvolassa minulta kysyttiin miten olen jaksanut näiden koronauutisten keskellä. Mitä tähän nyt sanoisi? Rehellisesti mielessähän se on ensimmäisenä, kun herään ja viimeisenä illalla, kun laitan silmät kiinni. Koko raskausaika on […]

Artikkeli Tekemistä lapsille julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>

Kiitos ihanat onnitteluista vauvauutisiin niin Instagramissa kuin täällä bloginkin puolella ❤ Meillä arki sujuu ihan hyvin, vaikka onhan tämä aika vaikeaa ja haastavaa aikaa. Justiin neuvolassa minulta kysyttiin miten olen jaksanut näiden koronauutisten keskellä. Mitä tähän nyt sanoisi? Rehellisesti mielessähän se on ensimmäisenä, kun herään ja viimeisenä illalla, kun laitan silmät kiinni. Koko raskausaika on muutenkin ollut todella rankka ja tämä tuli vielä lisänä tähän päälle. Joskus toivoisi, että saisi pään sisäiset ajatukset päiväksi pois koronaviruksesta, johonkin mukaviin ja ihaniin ajatuksiin. Onneksi ne saa edes hetkeksi pois iloisiin ajatuksiin. Omaan perheeseen ja tulevaan rakkaaseen nyyttiin ❤

Teille haluan jakaa muutaman vinkin, jos siellä lapsiperheissä alkaa jo turhauttamaan samat leikit. Kun kotona ollaan kaikki päivät, ei koulua tai harrastuksia eikä kavereiden luona voi kyläillä, niin on siinä vanhemmillakin miettiminen mitäs nyt keksittäisiin! Täällä on mennyt tähän asti hyvin, mitä nyt muutaman kerran on kiukuteltu ettei ole tekemistä. Parhaani mukaan yritän lapsille keksiä puuhaa tehtävien ja läksyjen jälkeen. Toivottavasti näistä edes joku vinkki on sellainen, mitä te ette ole vielä tehneet ☺

Tekemistä lapsille

Viikon ruokalista
Tehkää jokaiselle viikolle ruokalista valmiiksi. Jokainen saa valita oman lempiruoan. Meillä tätä on tehty jo parisen viikkoa ja hyvin on ruoka maistunut! Ja lapset ovat innolla myös osallistuneet ruoan tekoon.

Leipokaa yhdessä jotain uutta
Me tehtiin tänään iltapalaksi suolaista pannukakkua. Ekaa kertaa kokeiltiin eikä taatusti jää viimeiseksi kerraksi, sen verran hyvää oli! Ohje yksinkertaisuudessaan tässä:

Suolainen pannukakku (pellillinen)

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

3 tl herbamare yrtttisuolaa

50g sulatettua voita

Sekoita kaikki aineet sekaisin. Täytteeksi mitä mieleen tulee. Me laitettiin fetaa, tonnikalaa, juustoraastetta ja pinaattia. Päälle ripottelin vielä suolaa ja mustapippuria. Täytteet taikinaan sekaisin ja uuniin 175C n. puolisen tuntia. Helppoa ja hyvää!

Tehkää olohuoneen lattialle peti koko perheelle
Hakekaa patjoja ja tyynyjä illalla olohuoneen lattialle ja laittakaa koko perheen elokuva pyörimään.

Askartelutuokio
Pääsiäinen lähestyy. Askartele ja koristele maitotölkistä tai säilyketölkistä rairuoholle astia. Pajunkissojakin löytyy jo hyvästi ojan varsilta. Koristelkaa yhdessä kotiin omanlaiset oksat.

Kylvöpuuhat
Maaliskuu on hyvää aikaa kylvää erilaisia siemeniä. Tomaatit, yrtit tai herneet lähtevät nopeasti kasvuun. Samalla kylvät myös rairuohot pääsiäiseksi.

Pieni retki
Ottakaa kaakaot ja eväät mukaan ja lähtekää metsään retkelle. Tai jos teillä on nuotiopaikka lähellä, käykää paistamassa makkarat.

Erilainen muistipeli

Tätä meillä on leikitty paljon autossa, toimii myös kotona!
Joku osallistujista aloittaa ja valitsee aakkosista kirjaimen, esim. s-kirjain ja haluaako muistettavan esim. tytön nimiä, eläimiä tai keittiöstä löytyviä esineitä. Valitsen s-kirjaimen ja eläimen. Aloitan sanalla susi. Vuorotellen jatketaan, jos sanoo saman eläimen nimen, tipahtaa pelistä. Voittaja on se, joka keksii viimeisenä uuden sanan, jota ei ole vielä mainittu ja eikä kukaan muu keksi enää uusia sanoja. Tässä pelissä vierähtää mukavasti aikaa.

Kysykää lapsilta viikonloppuisin kun on enemmän aikaa touhuilla, mitä te haluaisitte tänään tehdä? Meillä sain viimeksi vastaukseksi: Äiti paistetaan nuotiomakkarat ja lättyjä ulkona. Voitaisiinko koota trampoliini? Ja niinhän me tehtiin. Ei sen suurta tarvitse olla, kun lapset ovat tyytyväisiä ❤

Tsemppiä ja pieniä ilon hetkiä näihin päiviin ☀ Kyllä sitä normaalia arkea osaa taas arvostaa suuresti, kun se takaisin saadaan ❤ Hei ja tännekin saa vinkata jos on uusia puuhaideoita lapsiperheisiin!

Artikkeli Tekemistä lapsille julkaistiin ensimmäisen kerran CASA Blogit.

]]>