Tietosuojaseloste

CASA Blogit Oy
Y-Tunnus: 2522487-9
Verkkosivuston osoite on: https://casablogit.fi
 
MITÄ HENKILÖTIETOA KERÄÄMME JA MIKSI
CASA Blogit verkkosivustolla käytetään evästeitä sivuston toiminnallisuuden
varmistamiseen, palveluiden kehittämiseen, käyttäjiä kiinnostavien sisältöjen
suosittelemiseen, palveluiden personointiin sekä markkinoinnin ja mainonnan
kohdentamiseen.

1. Yleistä

CASA Blogit verkkosivustolla käytetään evästeitä sivuston toiminnallisuuden
varmistamiseen, palveluiden kehittämiseen, käyttäjiä kiinnostavien sisältöjen
suosittelemiseen, palveluiden personointiin sekä markkinoinnin ja mainonnan
kohdentamiseen.

Evästeet mahdollistavat lyhyen tekstimuotoisen tiedon, kuten selaintunnisteen tai
kielivalinnan tallentamisen käyttäjän selaimeen. Termillä ”eväste” viitataan tässä
selosteessa varsinaisten evästeiden rinnalla myös muihin vastaaviin tallennustekniikoihin.
CASA Blogit verkkosivustolla käytetään istuntoevästeitä ja pysyviä evästeitä.
Istuntoevästeet tuhoutuvat automaattisesti, kun selain suljetaan. Pysyvät evästeet säilyvät
päätelaitteella, kunnes ne erikseen poistetaan tai niiden voimassaolo automaattisesti
päättyy.

CASA Blogit -sivuston lisäksi sen kumppanit asettavat sivustolla evästeitä. Vain evästeen
asettanut palvelin voi myöhemmin lukea evästeen.

2. Evästeiden avulla kerättävät tiedot

Evästeiden avulla kerätään tietoja sivustomme käytöstä. Näihin tietoihin kuuluvat
esimerkiksi:
  • Käytettävästä laitteesta tai sovelluksesta kerättävät tiedot, kuten selainversio, laitetyyppi, ruudun koko, näytön tarkkuus ja käyttöjärjestelmä, IP-osoite
  • Tiedot verkkopalveluiden käytöstä, kuten tiedot sivulatauksista, verkkopalveluissa
    vietetystä ajankohdasta ja kestosta, verkkopalveluissa liikkumisesta tai nähdyistä
    mainos- tai markkinointisisällöistä.
  • Tiedot asiakas- tai markkinointiviestinnän kautta avatuista verkkosivuista. Voimme
    yksilöidä käyttämäsi selaimen evästetunnisteen avulla ja tunnistaa selaimesi
    palatessasi sivustollemme.

3. Evästeiden käyttötarkoitukset

Käyttämämme evästeet on jaettu kategorioihin niiden käyttötarkoituksen mukaan. Alla on
annettu esimerkkejä kunkin evästekategorian käyttötarkoituksista sekä siitä, miten
kyseisen kategorian evästeiden käyttö näkyy verkkopalveluiden käyttäjälle:

TOIMINALLISET EVÄSTEET:
Toiminnalliset evästeet ovat sivustomme toiminnan kannalta välttämättömiä.
Toiminnallisiksi evästeiksi katsomme myös ne evästeet, jotka mahdollistavat esimerkiksi
sisällön jakamisen sosiaaliseen mediaan.

PERSONOINTIIN LIITTYVÄT EVÄSTEET:
Personointiin liittyvät evästeet parantavat sivustomme käyttäjäkokemusta. Niiden avulla
voimme suositella verkkosivustomme käyttäjille sisältöjä sekä personoida sivustojemme
käyttäjäkokemusta. Jättäessäsi kommentin sivustolle, voit valita nimen,
sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää
käyttömukavuutta ja nopeuttaa jatkokommentointia, koska lomaketta ei tarvitse täyttää
jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä.

MAINONTAAN LIITTYVÄT EVÄSTEET:
Mainontaan liittyvät evästeet mahdollistavat mainonnan kohdentamisen siten, että
sivustoilla näkyvä mainonta olisi sinulle mahdollisimman kiinnostavaa. Käytämme näitä
evästeitä media-asiakkaiden mainonnan kohdentamiseen ja voimme tietyissä tilanteissa
luovuttaa evästetietojamme kolmannen osapuolen käyttöön. Tällaisissa tilanteissa
huolehdimme sopimuksellisesti, että edellä mainitut kolmannet osapuolet käyttävät tietoja
lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

PELVELUN KEHITTÄMISEEN LIITTYVÄT EVÄSTEET:
Palveluiden kehittämiseen liittyvät evästeet mahdollistavat tilastollisten tietojen, kuten
kävijämittauksen, sivustolla ja artikkeleissa vietetyn ajan tai artikkelien lukukertojen
keruun. Nämä tiedot auttavat CASA Blogit Oy:ta kehittämään palveluita tulevaisuudessa
entistä paremmiksi ja käyttäjien kiinnostusten mukaisiksi.

KOMMENTIT:
Sivuston käyttäjillä on mahdollisuus jättää kommentteja sivustolle. Kommentoinnin
yhteydessä keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja
selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

MUILTA SIVUSTOILTA UPOTETTU SISÄLTÖ:
Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä kuten videoita, kuvia,
artikkeleita jne. Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa
siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.
Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen
osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa,
mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

KOLMANNET OSAPUOLET:
CASA Blogit verkkosivustolla on käytössä kolmannen osapuolen työkaluja tai liitännäisiä.
Tällaisia työkaluja ovat esimerkiksi sivustollamme olevat mittauspalveluiden tarjoajien ja
mainosteknologiatoimittajien evästeet, sekä sosiaalisten medioiden tai videopalveluiden
upotukset tai sosiaalisten medioiden jako- ja tykkäystoiminnallisuudet. Tällaiset kolmannen
osapuolen liitännäiset saattavat lisäksi kerätä verkkopalveluiden käyttäjistä tietoja
esimerkiksi sisällön suosittelemiseksi tai kävijämäärän seuraamiseksi. CASA Blogit pyrkii

sopimuksellisesti varmistamaan, että ko. tahot käyttävät evästeitä kulloinkin
voimassaolevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.
Pääasiallisesti käyttämämme kumppanit on listattu alla:
Nostemedia
Tietosuojalauseke (linkki)
https://nostemedia.fi/tietosuojaseloste/

Facebook
Tietosuojaseloste (linkki)
https://www.facebook.com/about/privacy

Instagram
Tietosuojaseloste (linkki)
https://www.facebook.com/help/instagram/2000935033561463

4. Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi.
Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot.
Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

5. Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää
koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille
antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske
sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan
liittyvistä syistä.

6. Käyttäjän mahdollisuuden vaikuttaa

Evästeiden estäminen tai tyhjentäminen: 
Voit vaikuttaa evästeiden käsittelyyn käyttämäsi selaimen tai laitteen evästeasetusten
kautta. Evästeasetukset ovat selainkohtaisia, joten muutosten vaikutukset eivät rajoitu
CASA Blogit verkkosivuston käyttöön ja halutut valinnat tulee tehdä erikseen jokaisella
selaimella ja laitteella erikseen. Evästeiden käytön rajoittaminen evästeasetuksilla saattaa
vaikuttaa sivuston toimintaan.

7. Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun
kautta.

8. Muutokset evästekäytäntöihin

Varaamme oikeuden päivittää evästekäytäntöjä esimerkiksi palveluiden kehityksen tai
pakottavan lainsäädännön vuoksi. Suosittelemme tutustumaan evästekäytäntöjen
sisältöön säännöllisesti.

Julkaistu: 15.5.2019
 
OMAT YHTEYSTIETOSI
Lasse Rand
Toimitusjohtaja / CASA Blogit Oy
lasse@casablogit.fi
tel: +358 50 352 0142