Kaupallinen yhteistyö: Orthex Group
Orthex tarjosi minulle testattavakseni GastroMax-tuotesarja uusia keittiövälineitä, jotka leikkaavat, silppuavat ja raastavat vihannekset ja hedelmät erittäin nopeasti ja tehokkaasti. Kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtymisen myötä ruoanlaittorutiinit ovat muuttuneet ja suurin osa ajasta menee ainesten kuorimisen, viipaloimisen ja silppuamisen kanssa. Suurella innolla lähdin GastroMax-testaajaksi kokeilemaan millainen vaikutus kunnon välineillä on ruoanlaitossa.
Pilko kasvikset ja hedelmät nopeammin
GastroMax-sarjan uutuudet helpottavat vihannesten esikäsittelyä ja nopeuttavat ruoanlaittoa. Käytännöllisten ja konepestävien välineiden avulla on helppo raastaa, pilkkoa, suikaloida ja leikata vihanneksia ja hedelmiä eri muotoihin. Myös ruokajätteen määrä vähenee, kun koko vihannes pystytään hyödyntämään viimeistä palaansa myöten. Alla lyhyesti testituotteista ja niiden käyttökohteista.
GastroMax Y-kuorija
Tämä ammattikokkien suosima Y-muotoinen kuorimaveitsi lyhentää kurkkujen, porkkanoiden sekä pehmeäkuoristen vihannesten ja hedelmien kuten tomaattien ja kiivien kuorimiseen kuluvan ajan. Liikkuva terä mukailee kuorittavan kasviksen ja hedelmän muotoa ja se on ergonomisesti ranteelle parempi kuin perinteinen suora kuorija.
GastroMax Julienne-kuorija
Sahalaitaisella terällä varustettu Julienne-kuorija tekee tulitikkumaista julienne-suikaletta, joka jättää mm. porkkanan kivasti rapsakkaaksi. Julienne-suikale sopii erityisen hyvin salaattien ja laatikkoruokien valmistukseen, porkkanan lisäksi kannattaa suikaloida vaikkapa kesäkurpitsaa, perunaa sekä omenaa.
GastroMax spiraalileikkuri
Kynäterottimen tavoin toimivalla spiraalileikkurilla saa aikaan ohutta kasvisnauhaa, jota voi käyttää trendikkäästi kasvisspagettina. Tämä on ehdottomasti kiinnostavin tuote ja sen inspiroimana meillä syödään huomenna porkkana- ja kesäkurpitsaspagettia.
GastroMax Julienne-mandoliini
Julienne-mandoliini se vasta vauhdikas keittiöapulainen onkin, se nimittäin suikaloi kapeaa tulitikkumaista julienne-suikaletta ennätysnopeasti kaksoisterän ansiosta. Non-slip kädensija ja erillinen vihannespidike tekevät käytöstä helppoa sekä turvallista. Mandoliini sopii käytettäväksi monenlaisten kulhojen ja lautasten päällä.
GastroMax mandoliini
Erittäin terävä mandoliiniterä leikkaa ja siivuttaa helposti kaikki juurekset, vihannekset ja hedelmät, myös pehmeäpintaiset tomaatit. Molempiin suuntiin leikkaava kaksoisterä leikkaa sekä ohuita että paksuja siivuja oman tarpeen mukaan.
Pilko ja pienennä vauhdikkaasti
Itse tykkäsin eniten spiraalileikkurista ja molemmista mandoliineista, joilla saan helpotettua ja nopeutettua kasvissuikaleiden ja -viipaleiden leikkelyä. Pelkästään viipalointi ja suikalointi nopeutuivat ajallisesti yli puolella veitsileikkuuseen verrattuna, puhumattakaan tuosta spiraalileikkurista, jota vastaavaa jälkeä ei pelkällä veitsellä edes saa aikaiseksi.
GastroMax-sarja sisältää täyden kympin tuotteet, joiden avulla kasvisruoka saa uudenlaista eloa… eikä sipulin viipalointikaan ole enää kärsimystä. 🙂
Tarkemmat tuotetiedot kaikista GastroMaxin uutuuksista löydät täältä: orthex.fi/gastromax
Makoisaa iltaa kaikille!
Lue myös: Orthex GastroMax säilytyssarja
Comments are closed.